Technieken

Als Uw Web Site het niet anders vereist dan zijn onderstaande de belangrijkste technieken en standaarden die worden gebruikt om een succesvolle Web Site samen te stellen:
XHTML

Dit is een door het W3C XML gedefinieerde opmaak taal voor webpagina's. Het is een opvolger van de oudere HTML standaard. Deze opmaak taal is erop gericht om een maximale compatibiliteit te garanderen met de grote verscheidenheid aan browsers en platformen.
CSS

Cascading Style Sheets zoals ook gedefineerd door het W3C gaan hand in hand met XHTML en maken het mogelijk om de presentatie van de inhoud te scheiden. De combinatie van XHTML en CSS maakt het mogelijk om erg snel ladende en zeer toegankelijke pagina's te maken die in een groot aantal browsers zo kunnen worden getoond als ze zijn bedoeld.
PHP

Dit is een server-side scripting taal die wordt gebruikt om te kunnen communiceren met databases en waarmee programma's kunnen worden gemaakt op het internet. Een groot voordeel van PHP is dat er geen plugins nodig zijn om het de pagina's in de browser zichtbaar te maken. PHP is een Open Source taal en is een van de meest veilige en flexibele programmeertalen beschikbaar om webaplicaties mee te maken.
MySQL

MySQL is een Relationeeel Database Management Systeem dat gebruikt maakt van het eveneens populaire SQL. Het is een database taal die voor de meeste websites, die gebruik willen maken van een database, zeer geschikt is en perfect samenwerkt met PHP.
Andere Technieken

Er zijn uiteraard nog veel meer technieken beschikbaar die het mogelijk maken om websites te bouwen, maar de bovengenoemde zijn degene die het meest interressant zijn vanuit het oogpunt van gebruikersgemak, zoekmachine optimalisatie, en flexibiliteit.