Het ontwerp van Uw site

Het ontwerp van Uw internet site kan afhankelijk zijn van een aantal factoren. Zo is het voor de hand liggend dat de uitstraling van de site overeenkomt met de uitstraling van Uw bedrijf, zodat deze ook herkenbaar is als Uw site.

Een ander belangrijk item is waar U de site voor wilt gaan gebruiken, of wat U er mee wilt gaan doen. Zo zijn er natuurlijk legio mogelijkheden, waar bij U vooral moet denken aan:

Moet het een Informatieve site zijn?
Wilt U Uw bedrijf presenteren of wilt U juist Uw producten of diensten presenteren? Als U Uw activiteiten globaal wilt uitleggen aan het publiek dan zal er minder structuur nodig zijn dan wanneer U b.v. van alle door U geleverde producten tekst en uitleg wilt geven op het internet.
Dit kan b.v. handig zijn als U wilt dat Uw klanten op een snelle manier belangrijke informatie kunnen vinden over de werking van een product, hoe het dient te worden gebruikt of wat ze er mee aan moeten als er b.v. een defect optreedt.

Is er bepaalde Functionaliteit gewenst?
Wilt U producten tentoonstellen, met of zonder de mogelijkheid om deze direct te bestellen. Is het misschien wel interressant om de klanten op de website te kunnen laten inloggen, zodat ze hun orderstatus kunnen bekijken, of dat er eventueel zichtbaar is hoeveel artikelen U op voorraad heeft liggen. Ook kunt U ingrediënten maken als Uw producten b.v. deelproducten zijn van een geheel en U wilt het Uw bezoeker gemakkelijk maken om te bepalen welk aantal van een bepaald artikel nodig is om een bepaald eindresultaat te krijgen.

Een site met veel grafische extra's...
kan leuk zijn om te zien maar kan ook zeer vertragend werken voor het publiek omdat er nog veel mensen een internetverbinding hebben via een telefoonlijn. Ook is het voor veel grafische ontwerpen noodzakelijk dat de bezoeker van Uw site bepaalde plugins moet gaan installeren voordat hij Uw site kan bekijken. Hiervoor moet er een goede afweging worden gemaakt of deze extra's wel functioneel zijn.